Sneg

Kakovost

Kvalitetne gume

Avtomobilske gume morajo biti ustrezno nameščene. Najboljše, če jih namesti izkušen vulkanizer ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo pnevmatik pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni kar visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne gume. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih gum z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za zimsko opremo štejejo tudi letne gume na vseh 4 kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume studi pri temperaturi pod sedem stopinj C dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih pnevmatik po nizkih cenah

Menjava zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avto ustrezno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske pnevmatike mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi strokovno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih pnevmatik in vam svetoval najboljšo izbiro.

Zakaj kupiti kakovostne zimske pnevmatike ali letne gume?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avta,
• ker boste na cestah varni ne glede na vremenske razmere,
• ker kvaliteto jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker dobre zimske ali letne gume zagotavljajo največje udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih gum ali letnih gum si boste zagotovili ugodne cene in odlične blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno tradicijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj zanesljive, kvalitetne in prožne. Vsekakor pa se material z leti obrabi, zato je gume potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in zimske motorne gume se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih karakteristikah, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za kvalitetne gume in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov